Wilgotność bułki tartej

Utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgotności bułki tartej jest niezbędne dla uzyskania wysokiej jakości produktu końcowego. Nawet niewielki nadmiar wilgoci podczas procesu produkcji może spowodować, że bułka tarta zbyt szybko się zepsuje lub nie zachowa pożądanej świeżości.


Mierząc wilgotność bułki tartej przed pakowaniem, można mieć pewność, że produkt nie jest zbyt wilgotny, co sprawia, że jest on zbyt ciężki w stosunku do swojej wagi, lub zbyt suchy, co powoduje, że jego ilość znacznie odbiega od wymaganej wagi.

Instalacja

Czujnik wilgotności bułki tartej MoistTech IR-3000 jest przeznaczony do pomiaru wilgotności pod koniec procesu produkcyjnego, gdy bułka tartej ustabilizuje się tuż przed pakowaniem. Zalecamy zamontowanie czujnika wilgotności kilkanaście centymetrów nad przenośnikiem, aby mógł on w sposób ciągły monitorować poziom wilgotności po ostygnięciu produktu.


Czujnik IR-3000 bułki tartej jest wyjątkowy, ponieważ jest w stanie monitorować proces, nawet przy niewielkich przerwach w przepływie produktu, bez wpływu na dokładność odczytów.

Korzyści płynące z wykrywania wilgotności bułki tartej chleba

MoistTech jest liderem w dostarczaniu najlepszych możliwych odczytów poziomu wilgotności na rynku. Aby uzyskać dokładne, wiarygodne wyniki, które pomogą utrzymać jakość i przewagę nad konkurencją, zwróć się do MoistTech.


Skontaktuj się z nami już dziś, aby uzyskać więcej informacji na temat pomiaru wilgotności bułki tartej.

Zadzwoń do nas