Wilgotność płatków zbożowych

Wszystkie zboża - płatkowane, nadmuchiwane, walcowane, rozdrabniane, formowane, gorące lub zimne, powlekane cukrem lub zwykłe - muszą spełniać określone wymagania dotyczące poziomu wilgotności, aby osiągnąć charakterystyczny dla zbóż długi okres przydatności do spożycia. Zarówno temperatura, jak i poziom wilgotności muszą być stale monitorowane, aby zapewnić właściwe gotowanie i kształtowanie. Wszystko to wymaga dokładnych i niezawodnych przyrządów do badania wilgotności.

Możliwości MoistTech

Z pomocą naszych partnerów branżowych - oraz 40 lat doświadczenia i wiedzy - opracowaliśmy MoistTech IR-3000, urządzenie zdolne do dokładnego pomiaru i regulacji wilgotności w wielu zastosowaniach, w tym przy produkcji płatków zbożowych.


Chociaż w firmie MoistTech skupiamy się na wilgotności, to IR-3000 mierzy również temperaturę, cukier, olej / tłuszcz i wiele innych. Jesteśmy przekonani (tak samo jak nasi klienci), że IR-3000 jest najlepszym dostępnym analizatorem wilgotności płatków.

Korzyści płynące z kontroli wilgotności płatków zbożowych

W MoistTech rozumiemy Twoją potrzebę śledzenia kosztów produkcji bez obniżania jakości. Dlatego zaprojektowaliśmy urządzenie IR-3000 tak, aby było energooszczędne. Zmniejsza ono czas rozruchu i przestojów oraz eliminuje straty produktu spowodowane nieprawidłową wilgotnością. IR-3000 zapewnia najwyższą jakość produktu końcowego, który ma dokładnie taki smak, konsystencję i wygląd jakiego oczekujesz.

 

Zapoznaj się z naszymi innymi rozwiązaniami w zakresie wilgotności żywności, aby dowiedzieć się więcej na ten temat.

Zadzwoń do nas