Wilgotność mąki

Zapewnienie odpowiedniego poziomu wilgotności mąki jest krytyczne podczas jej przetwarzania. Mąka, która jest zbyt wilgotna lub zbyt sucha, może skutkować gorszym produktem, mniejszą marżą zysku lub jednym i drugim.


Dzięki 40-letniemu doświadczeniu w zakresie pomiaru wilgotności firma MoistTech pomaga sprostać potrzebom związanym z przetwarzaniem mąki. Z pomocą naszych partnerów branżowych i dzięki zdobytej wiedzy opracowaliśmy najlepszy na rynku miernik do pomiaru wilgotności. Czujnik wilgotności mąki IR-3000 mierzy poziom wilgotności podczas procesu jej obróbki, co przekłada się na niższe koszty eksploatacji i wyższą jakość produktu końcowego.

Instalacja

Czujnik wilgotności mąki MoistTech IR-3000 jest przeznaczony do pomiaru wilgotności podczas stabilizacji produktu tuż przed pakowaniem. Zalecamy zamontowanie czujnika do badania wilgotności kilka cm nad przenośnikiem, aby mógł on w sposób ciągły monitorować poziom wilgotności po przetworzeniu mąki. Czujnik IR-3000 do pomiaru wilgotności mąki jest w stanie w sposób ciągły monitorować jakość produktu zachowując dokładność w każdych warunkach.

Korzyści płynące z badania wilgotności mąki

Czujniki wilgotności MoistTech są zbudowane tak, aby sprostać nawet najbardziej wymagającym warunkom produkcyjnym. Nasze mierniki wykorzystują technologię bliskiej podczerwieni (NIR) i częstotliwości radiowej (RF) w celu zapewnienia dokładnych, spójnych odczytów poziomu wilgotności.


Dzięki systemowi pomiaru wilgotności mąki MoistTech IR-3000, uzyskasz:

Aby uzyskać więcej informacji na temat badania wilgotności mąki, skontaktuj się z nami już dziś.

Zadzwoń do nas