Wilgotność mąki kukurydzianej

Aby osiągnąć doskonały zysk ekonomiczny i zachować wysoką jakość produktów, wilgotność mączki kukurydzianej musi być utrzymywana na odpowiednim poziomie. Jeśli mąka kukurydziana zawiera zbyt dużo wilgoci, wówczas mączka może zbyt szybko ulec zepsuciu. Jeśli ma ona zbyt mało wilgoci, marża zmniejsza się, ponieważ mąka kukurydziana jest sprzedawana na wagę.


Kluczem jest utrzymanie równowagi wilgotności poprzez ciągły pomiar wilgotności. Wymaga to odpowiednich przyrządów do dokładnego i niezawodnego pomiaru poziomu wilgoci.

Możliwości MoistTech

Od 40 lat MoistTech przyczynia się do rozwoju wiedzy i doświadczenia w zakresie technologii testowania wilgotności. Analizator wilgotności mąki kukurydzianej MoistTech IR-3000 jest wynikiem tej wiedzy - jest to czujnik zdolny do wykonywania natychmiastowych, bezkontaktowych i bardzo dokładnych pomiarów.


Nasze czujniki mierzą więcej niż tylko samą wilgotność. IR-3000 jest zdolny do pomiaru temperatury, tłuszczu / oleju, białka i innych, z niezawodnością, której potrzebujesz do produkcji mączki kukurydzianej najlepszej jakości.

Korzyści płynące z kontroli wilgotności mączki kukurydzianej

IR-3000 pomaga producentom mąki kukurydzianej obniżyć koszty i zwiększyć jakość produktu końcowego. W porównaniu z podobnymi czujnikami wilgotności, nasze starannie zaprojektowane urządzenie jest bardziej energooszczędne i redukuje czas rozruchu i przestojów. Eliminuje straty produktu spowodowane nadmierną wilgotnością, jak również straty zysków z produktu nadmiernie wysuszonego.


Skontaktuj się z nami już dziś, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat naszego analizatora wilgotności mąki kukurydzianej.

Zadzwoń do nas