Wilgotność orzechów

Zapewnienie stałego, dokładnego poziomu wilgotności w orzechach jest krytycznym elementem procesu produkcyjnego. Bez odpowiedniej dbałości o wilgotność, orzechy mogą stać się zbyt wilgotne lub suche, co wpływa na smak, jakość i rentowność.


Z pomocą naszych partnerów branżowych i 40 lat wiedzy, firma MoistTech opracowała czujnik wilgotności orzechów IR-3000, który mierzy poziom wilgotności podczas produkcji, pomagając tym samym podnieść jakość i jednocześnie obniżyć koszty energii.

Instalacja czujnika wilgotności orzechów

Instalując IR-3000 w miejscu gdzie produkt jest ustabilizowany, ale jeszcze przed konfekcjonowaniem, producenci mogą w sposób ciągły monitorować proces i kontrolować wilgotność orzechów. Czujnik powinien być zamontowany kilkanaście centymetrów nad przenośnikiem taśmowym. Czujnik wilgotności IR-3000 do orzechów oferuje ciągłe monitorowanie bez uszczerbku dla dokładności pomiaru.

Korzyści z wykrywania wilgoci w orzechach

Firma MoistTech rozumie wymagania dotyczące wilgotności w produkcji orzechów i innych zastosowaniach spożywczych. Nasz wydajny czujnik IR-3000 wykorzystuje bezkontaktową technologię bliskiej podczerwieni (NIR) i fal radiowych (RF) do uzyskiwania i prezentowania odczytów pomiarowych w sposób ciągły. Typowa dokładność badania wilgoci w orzechach mieści się w ±0.1%.


Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat naszego czujnika wilgotności orzechów.

Zadzwoń do nas