Wilgotność cukru

Monitorowanie Wilgotności Cukru z Użyciem Czujnika IR-3000 od MoistTech

Wprowadzenie:

Właściwy poziom wilgotności cukru stanowi kluczowy czynnik podczas jego przetwarzania. Aby zapobiec utracie czasu i pieniędzy producentów, firma MoistTech opracowała czujnik wilgotności cukru IR-3000, doskonale nadający się do monitorowania poziomu wilgotności oraz polimeryzacji na różnych etapach produkcji cukru.

Instalacja:

Instalując czujnik wilgotności cukru MoistTech na wejściu lub wyjściu z suszarni, producent może ciągle monitorować proces i kontrolować zawartość wilgoci ręcznie lub automatycznie.

Warunki Środowiskowe:

W przypadku ekstremalnych warunków cieplnych konieczne jest chłodzenie czujnika powietrzem lub wodą. Pył z produktu zazwyczaj nie stanowi problemu, jednakże w środowiskach o dużym zapyleniu zalecamy instalację systemu oczyszczania powietrza.

Korzyści Kontroli Wilgotności Cukru:

  • Poprawa jakości produktu
  • Obniżenie kosztów energii
  • Skrócenie czasu rozruchu
  • Redukcja odpadów
  • Pełna kontrola produktów
  • Mniejsza liczba przestojów

Doświadczenie i Dokładność:

Firma MoistTech posiada bogate doświadczenie w produkcji cukru, a nasze czujniki są fabrycznie kalibrowane, zapewniając typową dokładność pomiaru na poziomie ±0,1% wilgotności. Typowy zakres pomiarowy wynosi od 0% do 10% wilgotności cukru od suchego do mokrego; aż do 80% wilgoci w bagassie (w zależności od zastosowania).

Regulacja Wyjść:

Istnieje możliwość regulacji wyjść w celu optymalizacji parametrów dla sterownika PLC lub wymagań dotyczących zapisu danych.

Podsumowanie:

Zapoznaj się z innymi zastosowaniami analizy wilgotności żywności i zaufaj czujnikom wilgotności cukru MoistTech, aby zapewnić najwyższą jakośćwydajność w produkcji cukru.

 
 
 
Zadzwoń do nas