Wilgotność ciast i ciasteczek

Utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgotności i temperatury w produkcji ciasteczek, zwłaszcza podczas pieczenia, zapewnia, że produkt końcowy będzie najwyższej jakości i będzie miał długi okres trwałości. Utrzymanie równej temperatury i niskiej wilgotności w piecu jest ważne, jeśli chodzi o zmniejszenie wilgotności w ciasteczkach i osiągnięcie pożądanej tekstury, koloru i smaku.


Ciasta i ciasteczka to ulubione przysmaki piekarnicze w Polsce. Biorąc pod uwagę wysokie oczekiwania konsumentów, nikt nie może sobie pozwolić na stosowanie zawodnych instrumentów podczas testowania poziomu wilgotności w swoich produktach.

Możliwości MoistTech

W firmie MoistTech mamy 40 lat wiedzy i doświadczenia w testowaniu wilgotności ciasteczek - a wszystko to wykorzystaliśmy w urządzeniu IR-3000. Połączyliśmy dokładność z niezawodnością, aby stworzyć urządzenie zdolne do ręcznego lub automatycznego pomiaru i regulacji wilgotności i innych poziomów, aby pomóc Ci stworzyć produkt najwyższej możliwej jakości.


Oprócz badania wilgotności, IR-3000 dokładnie mierzy temperaturę, tłuszcz / olej, cukier, białko i wiele innych za pomocą natychmiastowego pomiaru metodą bezkontaktową.

Korzyści płynące z kontroli wilgotności ciasteczek

Rozumiemy Państwa chęć obniżenia kosztów produkcji bez kompromisów w zakresie jakości. IR-3000 jest energooszczędny, skraca czas rozruchu i przestojów oraz eliminuje marnotrawstwo ciasteczek wynikające z nieprawidłowych ustawień - co oznacza, że oszczędzasz pieniądze na każdym etapie procesu. Dlatego właśnie IR-3000 jest wiodącym wyborem w analizatorach wilgotności ciasteczek.


Zapoznaj się z naszymi innymi rozwiązaniami do badania wilgotności żywności, aby dowiedzieć się więcej.

 

Zadzwoń do nas