Wilgotność mączki kukurydzianej

Wilgotność mączki kukurydzianej musi być utrzymywana na idealnym poziomie jeśli jej produkcja ma zapewnić zysk ekonomiczny i wysoką jakość samego produktu. Jeśli mączka kukurydziana zawiera zbyt dużo wilgoci, to może się bardzo szybko zepsuć. Jeśli natomiast jej wilgotność jest zbyt mała, to marża producenta zmniejsza się, ponieważ mączka kukurydziana sprzedawana jest na wagę.


Kluczem utrzymania równowagi wilgotności w mączce jest ciągły pomiar wilgotności. Wymaga to odpowiednich przyrządów, które zapewnią dokładnego i niezawodny pomiar poziomu wilgotności.

Możliwości MoistTech
Od 40 lat MoistTech wnosi wiedzę i doświadczenie do technologii testowania wilgotności. Analizator wilgotności mączki kukurydzianej MoistTech IR-3000 jest wynikiem tej wiedzy - jest to czujnik zdolny do wykonywania natychmiastowych, bezkontaktowych, bardzo dokładnych pomiarów.

Nasze czujniki mierzą więcej niż tylko wilgotność. IR-3000 jest zdolny do pomiaru temperatury, tłuszczu / oleju, białka i innych, z niezawodnością, której potrzebujesz do produkcji najlepszej jakości mączki kukurydzianej.

Korzyści płynące z kontroli wilgotności mączki kukurydzianej

 

IR-3000 pomaga producentom mąki kukurydzianej obniżyć koszty i zwiększyć jakość produktu końcowego. W porównaniu z podobnymi czujnikami wilgotności, nasze starannie zaprojektowane urządzenie jest bardziej energooszczędne, redukuje czas rozruchu i przestojów. Eliminuje straty produktu spowodowane nadmierną wilgotnością, jak również straty zysków z produktu nadmiernie wysuszonego.


Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat naszego analizatora wilgotności mączki kukurydzianej, skontaktuj się z nami już dziś.

Zadzwoń do nas