Wilgotność mączki kukurydzianej musi być utrzymywana na idealnym poziomie jeśli jej produkcja ma zapewnić zysk ekonomiczny i wysoką jakość samego produktu. Jeśli mączka kukurydziana zawiera zbyt dużo wilgoci, to może się bardzo szybko zepsuć. Jeśli natomiast jej wilgotność jest zbyt mała, to marża producenta zmniejsza się, ponieważ mączka kukurydziana sprzedawana jest na wagę.
Kluczem utrzymania równowagi wilgotności w mączce jest ciągły pomiar wilgotności. Wymaga to odpowiednich przyrządów, które zapewnią dokładnego i niezawodny pomiar poziomu wilgotności.
IR-3000 pomaga producentom mąki kukurydzianej obniżyć koszty i zwiększyć jakość produktu końcowego. W porównaniu z podobnymi czujnikami wilgotności, nasze starannie zaprojektowane urządzenie jest bardziej energooszczędne, redukuje czas rozruchu i przestojów. Eliminuje straty produktu spowodowane nadmierną wilgotnością, jak również straty zysków z produktu nadmiernie wysuszonego.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat naszego analizatora wilgotności mączki kukurydzianej, skontaktuj się z nami już dziś.