Dla każdego rodzaju sera wymagany poziom wilgotności jest inny. Właściwy poziom wilgotności sera gwarantuje najdłuższy okres jego przydatności do spożycia. Osiągnięcie najlepszego efektu końcowego wymaga stałego nadzoru i regulacji wilgotności i temperatury podczas całego procesu produkcji sera - co wymaga czułych instrumentów.
W MoistTech połączyliśmy nasze 40-letnie doświadczenie i wiedzę w jednym dokładnym, niezawodnym urządzeniu do badania wilgotności: IR-3000. IR-3000 jest w stanie nie tylko mierzyć wilgotność sera, ale także wykonywać natychmiastowe - bezkontaktowe pomiary temperatury, tłuszczu / oleju.
Gdy chodzi o badanie wilgotności, to IR-3000 oferuje najwyższej jakości analizę wilgotności sera w przystępnej cenie.
Rozumiemy Państwa chęć obniżenia kosztów bez uszczerbku dla jakości. IR-3000 daje taką możliwość: jest energooszczędny, skraca czas rozruchu i przestojów oraz eliminuje straty wynikające z niewłaściwego poziomu wilgotności. Dzięki dokładnemu pomiarowi wilgotności Twój produkt końcowy będzie lepszej jakości, a także będzie miał odpowiednią konsystencję, smak i wygląd - niezależnie od tego, jaki rodzaj sera wytwarzasz.
Zapoznaj się z naszymi pozostałymi zastosowaniami dotyczącymi wilgotności żywności, aby dowiedzieć się więcej.