W celu wyprodukowania najwyższej jakości makaronu mydlanego absolutnie niezbędne jest utrzymanie optymalnego poziomu wilgotności. Kiedy podczas procesu produkcyjnego wilgotność staje się zbyt wysoka lub zbyt niska, jakość mydła staje się gorsza i pojawiają się odpady. Prowadzi to do utraty zysków przez Państwa firmę.
Aby utrzymać wilgotność na idealnym poziomie, potrzebujesz najwyższej jakości analizatora wilgotności makaronu mydlanego. Jednak wybór właściwego jest trudnym zadaniem przy tak wielu dostępnych na rynku opcjach.
Ponieważ rozumiemy, jak ważne jest obniżenie kosztów produkcji bez uszczerbku dla jakości produktu, stworzyliśmy IR-3000, który jest niezrównany pod względem wydajności. IR-3000 obniża koszty produkcji, jednocześnie poprawiając jakość makaronu mydlanego. Skraca to czas rozruchu i przestojów, jednocześnie drastycznie zmniejszając straty produktu.
Zapraszamy do zapoznania się również z innymi zastosowaniami pomiaru wilgotności NIR w materiałach i produktach masowych.
Od ponad czterdziestu lat MoistTech bada wilgoć i jej wpływ w wielu branżach produkcyjnych. Robimy wszystko, aby dowiedzieć się jak najwiecej na ten temat bezpośrednio od naszych partnerów przemysłowych. To między innymi oni mówią nam jak możemy ulepszyć nasze produkty, aby lepiej odpowiadały ich potrzebom. To właśnie ich opinie w połączeniu z naszymi szeroko zakrojonymi badaniami i wieloletnim doświadczeniem doprowadziły nas do opracowania MoistTech IR-3000, czujnika wilgotności idealnego do testowania wilgotności makaronu mydlanego.
IR-3000 posiada szerokie możliwości w połączeniu z doskonałą wydajnością. Nie tylko wykonuje natychmiastowe, bezkontaktowe pomiary wilgotności w % masy suchej i mokrej, ale też dostarcza bardzo dokładne odczyty temperatury, składu chemicznego i innych poziomów istotnych dla produkcji makaronu mydlanego. IR-3000 pozwala na automatyczną lub ręczną regulację wilgotności podczas produkcji mydła.