Wilgotność pektyn

W celu zapewnienia właściwej wilgotności pektyn w stosunku do ich wagi, należy utrzymywać właściwą wilgotność pektyny podczas procesu produkcji. Jeśli pektyna będzie zbyt wilgotna, to jakość produktu może ucierpieć; jeśli zbyt sucha, to może spowodować zużycie zbyt dużej ilości produktu w celu osiągnięcia pożądanej wagi.


Firma MoistTech z pomocą partnerów przemysłowych i dzięki zdobytej przez 40 lat wiedzy w branży spożywczej opracowała czujnik wilgotności pektyn IR-3000, który zapewnia użytkownikom lepszą jakość produktu oraz niższe koszty energii zużywanej do produkcji pektyn.

Możliwości MoistTech

Czujnik wilgotności pektyny MoistTech IR-3000 wykorzystuje technologię bliskiej podczerwieni (NIR) i fal radiowych (RF) do ciągłych, bezdotykowych i bardzo dokładnych pomiarów. Dzięki potwierdzonej w tysiącach instalacji w przemyśle spożywczym jakości IR-3000 jest produktem, któremu możesz zaufać.

Korzyści płynące z pomiaru wilgotności pektyn

IR-3000 dostarcza dokładnych i wiarygodnych danych, nawet w najbardziej wymagających zastosowaniach. System pomiaru wilgotności pektyny MoistTech IR-3000 oferuje następujące korzyści:

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat naszych produktów do kontroli wilgotności pektyn, skontaktuj się z nami już dziś.

Zadzwoń do nas